Skills

Oprema
Double Double SKLZ

Najbolji šuteri se ne rađaju kao takvi već to postaju treningom. Double Double SKLZ je 2 u 1 obruč za koš pomoću kojeg trenirate preciznost šuta i skokove za loptu. Double Double SKLZ se sastoji iz dva dela.
Prvi je dodatak koji se lako kači na obruč čime se smanjuje njegov obim pa se na taj način vežba pravilna putanja lopte prilikom šuta, rotacija i preciznost.
Drugi dodatak se lako montira preko prvog i služi za odbijanje lopte od obruča čime se vežba skok igra u košarci. Napravljen je od savijenog čelika čime se postiže efekat odbijanja lopte a ujedno i produžava trajnost proizvoda.

Shot Spotz™ SKLZ – Košarkaški markeri

Košarkaške markere SKLZ možemo upotrebljavati kako napolju, tako i unutra. Omogućavaju drugačiju i zanimljiviju vežbu i tako obogaćuju običan košarkaški trening. Markere upotrebljavamo za označavanje tačaka na terenu. Dopunjavanje sa različitim zadacima čini igru više zabavnom, a ujedno omogućava zahtevne situacije koje su bitne kod ispunjavanja košarkaške igre.

ShotLoc™ L SKLZ

ShotLoc™ je namenjen svima koji žele da poboljšaju svoj šut i kao takav je neizostavni deo opreme svakog košarkaša. Ovaj rekvizit je izrađen na način da pri upotrebi širi prste vaše ruke i time poboljšava stabilnost lopte pri šutu, te vam onemogućava da naslanjate loptu na dlan. Podstiče pravilniji i precizniji izbačaj lopte pri šutiranju i dodavanju.

D-Man™ SKLZ

D-Man™ SKLZ prenosni obrambeni igrač je partner za treniranje vašeg šuta, prilagodljiv po visini i izrazito praktičan za vežbanje i učenje košarke. Vežbom uz pomoć D-Man-a naučićete pravilan i precizan šut, spretna dodavanja i vođenje lopte pored obrambenog igrača.

Dribble Stick™ SKLZ

Unapredite pozicioniranje ruku, stav i brzinu sa loptom trenirajući sa Dribble Stick™ SKLZ. Štap za dribling oponaša odbrambenog igrača i na taj način, uz pomoć puno različitih kombinacija postavki Dribble Stick™ SKLZ unapredite kontrolu lopte, brzinu i agilnost.

Nike Agility Web

Šesterokutni obruči izrađeni su od izdržljive plastike, jednostavno se spajaju plastičnom kopčom, te se na taj način može formirati neograničeni broj različitih oblika podnih rešetki i poligona za testiranje i trening agilnosti, brzine, koordinacije i drugih motoričkih sposobnosti sportaša.

Nike Lateral Resistance Bands

Nike Lateral pojačava vaš trening kako bi vam pomogli da razvijete bočnu brzinu i prvom koraku.

Elastični prsteni za dodatno opterećenj

SKLZ mini elastični prsteni su efikasan i raznovrstan alat za trening koji se može koristiti za povećanje snage i stabilnosti gornjeg i donjeg dijela tijela. Prsteni su idealni za lateralne pokrete, aktivaciju kukova i te stabilizacije ramena.

SKLZ prepone Speed Hurdle Pro

Speed Hurdle Pro prepone su višenamjensko trening pomagalo i omogućuju različite vrste vježbi u sklopu funkcionalnog treninga sa prilagodljivim 15, 23 i 30 centimetarskim preponama. Unaprijedite treninge brzine i agilnosti sa fleksibilnim, prilagodljivim preponama .

SKLZ medicinska lopta

Medicinska lopta SKLZ je Idealna je za trening gornjeg dijela tijela, rotacijske snage core-a, za jačanje udarca, zamaha ili šuta.

Goalrilla Bumper

Ovaj bumper je savrsen za simuliranje kontaktne vježbe za bilo koji sport, uključujući i košarku.

Slalom Stapovi

Slalom stapovi za bazama su idealan rekvizit za planiranje mnogobrojnih drilova sa loptom i bez lopte.

Shot Contester™ Training Aid

Usavršite svoj jump shot skok i floater, dizajniran je da simulira ispruženu ruku odrambenog igraca.

Sklz Balance Board

Balance Board je odličan dodatak za trening ravnoteže. Osim toga je koristan i za koordinaciju, oblikovanje tela ili pri rehabilitaciji. Izrađenaj e od kvalitetne plastike što nudi odličan grip

Speed Light Reaction

Speed Reaction Light posjeduje 6 razlicitih programa brzine i boje svijetla, te na taj nacin omogucava mnostvo dribling drilova kako sa loptom, tako i bez lopte sa akcentom na reakciju igraca i brzini nogu.

Rip Cone with grip

Rip Cone dizajniran je tako da se hvata, slaže, kreće unaokolo, forsirajuci igrace nizem stavu pri promjeni smjera.

SKLZ Recoil 360

SKLZ ® Recoil 360 ° stvara snagu i kondiciju za sprintanje, skakanje, kretanje i promjenu smjera. Idealan za sve vrste agilnosti kako sa loptom, tako i bez lopte.

Vijaca za skakanje

Vijaca za skakanje odličan je način da se igrači zagriju prije košarkaških treninga, ali ujedno je i stvarno dobar način da igrači rade na nogama i brzini stopala. U košarci je neophodan dobar rad nogu i vrlo je lako vidjeti igrače koji ga imaju u odnosu s onima koji ga nemaju.

SKLZ ELEVATION LADDER - 2-IN-1 SPEED HURDLES + LADDER

The Elevation Ladder objedinjuje dva pomagala za trening SKLZ-a, merdevine i prepone u jedan sjajan proizvod. Sada možete imati fleksibilnost za korištenje ljestvi ravnih ili uzdignutih za razne vježbe brzine i brzine.

Basketball Resistance Bands

Dodavanjem otpora vašim košarkaškim pokretima unaprijedicemo skok, izgraditi mišićnu snagu, brže se spuštati po terenu, brže se braniti i biti vrlo uvježban, sveobuhvatno bolji igrač.

SkillsAcademy © 2022. All rights reserved.