trener
E-mail: savke12@gmail.com
Brief info

Vlado Sćepanović, rođen 13.11.1975 u Kolašinu gdje je igrao za Gorstak do 1993 godine, kada prelazi u podgoričku Budućnost sa kojom osvaja dva prvenstva i dva kupa Jugoslavije. Prvi je kapiten reprezentacije Crne Gore u istoriji od njenog osnivanja 2006 godine.

Osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 1998 godine u Atini, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2001 godine u Istanbulu, bronzana medalja na EP u Francuskoj 1999 godine,sve sa reprezentacijom Jugoslavije.

Učesnik Olimpijskih igara 2000 godine u Sidneju i 2004 godine u Atini.

Takođe je igrao za Efes Pilsen iz Istanbula sa kojim je učestvovao na final four Evrolige i osvojio iste godine kup Turske, Partizan iz Beograda sa kojim je osvojio dvije titule prvaka tadašnje Srbije i Crne Gore, Fortitudo iz Bolonje, Panatinaikos iz Atine sa kojim je osvojio dvije titule prvaka Grčke i jedan kup, Paok iz Soluna, Granada iz Granade, Mursija iz Mursije i Panelinios iz Atine.Završio sjajnu karijeru 2011 godine u dresu reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu u ulozi prvog trenera Budućnosti iz Podgorice, pa onda i kao pomoćni trener Italijanu Andreji Trinkijeriju, prvo u Njemačkom Bambergu, a sada u Beogradskom Partizanu gdje je vec prve sezone osvojio Kup Radivoja Koraća.